Mjällbusters är ett svenskt företag som har funnits i över 8 år. Det var då de kontaktade Hjalmar Company – en erfaren SEO-byrå – för att få hjälp.

Teamet på Hjalmar Company seo byrå började först med att optimera Mjällbusters webbplats för organiska sökmotorresultat. Detta innebar bland annat att se till att webbplatsen var optimerad för mobila enheter, att rensa upp eventuella fel eller trasiga länkar på webbplatsen och att använda sökordsforskning för att identifiera de sökord som var mest relevanta för Mjällbusters målgrupp. Med dessa optimeringar på plats skulle Mjällbusters nu ha större sannolikhet att dyka upp i Googles sökresultat när potentiella kunder sökte efter mjällschampo-

Förutom att optimera själva webbplatsen hjälpte Hjalmar Company även Mjällbusters med att skapa innehåll som var särskilt inriktat på att förbättra deras ranking på Google. Detta inkluderade blogginlägg om ämnen som rör djurvård, samt infografik och videor med tips och tricks som rör hur man håller husdjur friska och glada. Innehållet skrevs med bästa SEO-praxis i åtanke – inklusive strategisk användning av nyckelord – så att det kunde bidra till att förbättra Mjällbusters rankning i Googles sökresultat.

Hjalmar Company samarbetade också med Mjällbusters för att bygga upp länkar. Genom att nå ut till andra webbplatser och bloggar inom branschen och säkra backlänkar från dem tillbaka till Mjällbusters webbplats kunde Hjalmar Company skapa ytterligare vägar för potentiella kunder som letade efter kvalitetsartiklar för sällskapsdjur på nätet. Detta resulterade så småningom i en ökning av trafiken som kom direkt från Google-sökningar tillbaka till Mjällbusters webbplats, vilket ledde till ökad försäljning även för dem.

Tack vare Hjalmar Companys insatser för att hjälpa till att optimera deras webbplats och skapa engagerande innehåll som är anpassat till deras målmarknad har Mjällbusters närvaro på nätet vuxit exponentiellt under de senaste åren sedan de samarbetade med SEO-byrån. De dyker nu upp högre än någonsin tidigare på Google-sökningar när det gäller djurtillbehör – ett bevis på hur effektiv en SEO-byrå kan vara!